رفتن به مطلب

طرز تهیه آش خیار


seta._rh
 اشتراک گذاری

ارسال های توصیه شده

آش خیار یکی از انواع غذاهای ساده و سنتی شهر تویسرکان همدان است که با رسپی های متنوعی درست می شود،

 

مواد لازم برای ۴ نفر

خیار۴ عدد بزرگ

گوشت۴۰۰ گرم

لپه½ لیوان

عدس½ لیوان

کشک½ لیوان

پیاز۲ عدد

سیر۲ حبه

نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی

 

مرحله اول

برای تهیه آش خیار سنتی در ابتدای کار لپه و عدس را می شوییم، سپس درون یک کاسه آب قرار می دهیم تا نفخشان گرفته شود. در همین حین یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقدار کمی روغن به آن اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله سیرها را به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس کمی تفت می دهیم تا عطرشان خارج شود. در ادامه گوشت را به همراه مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم

حالا چند لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. در ادامه خیارها را به صورت نگینی خرد می کنیم و در صورتی که دارای تخمه های بزرگ هستند، حتما تخمه هایشان را خارج می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله لپه و عدس را آبکشی می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به همراه گوشت به طور کامل بپزند. در همین حین یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقد اری روغن اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا پیازها را به صورت خلالی یکدست خرد کرده و به تابه می افزاییم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا پیاز به طور کامل طلایی شود. پس از خارج کردن پیاز داغ از تابه، نعناع را به تابه اضافه کرده و در حد ۳۰ ثانیه تفت می دهیم.

مرحله ششم

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، خیارها را به همراه کشک و نصف نعناع داغ و پیاز داغ اضافه کرده و اجازه می دهیم آش به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جا بیفتد. در آخر آش را درون ظرف می کشیم و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.

 

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • 4 هفته بعد...
 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...